Stoel voor filmfreaks

Het bedrijf D-Box maakt zetels voor filmfreaks die maximaal willen opgaan in hun rolprenten. Maar deze ultieme thuisbioscoopstoelen kosten dan ook een lieve cent.

De twee nieuwste stoelen van D-Box, de X3me en de Quest, zien er allebei uit als luxe leunstoelen, om lekker in te relaxen. Maar niets is minder waar: zodra de film begint te spelen, schokken en rammelen de stoelen erop los, synchroon met de gebeurtenissen en het geluid in de film. De stoelen zijn in staat tot niet minder dan 100 bewegingen per seconde.

Er moet wel een D-Box decoder worden aangesloten, die functioneert als een soort verbindingshub tussen de mediaspeler (dvd-speler, spelcomputer) en de stoel. Deze decoder plukt voor iedere film een code van D-Box’ website, zodat de stoel ‘weet’ wanneer en hoe hij moet bewegen. Dat betekent dus ook dat de stoelen alleen werken met films die door D-Box geanalyseerd zijn. Bovendien zijn de stoelen niet goedkoop: de X3me kost maar liefst zo’n tienduizend euro, terwijl de Quest voor ongeveer 7000 euro te koop is.

Tip de redactie