Monstervoeding voor game-pc’s

Hardwarefabrikant Thermaltake heeft een nieuwe voeding gemaakt voor de meest fanatieke pc-gamers. Het kastje heeft een vermogen van maar liefst 1500 Watt.

Een voeding, het computeronderdeel dat de stroom verdeelt over de verschillende onderdelen van een pc, kan in ‘gewone’ computers al snel overweg met een vermogen van 300 tot 350 Watt. Maar bij game-pc’s is het een compleet ander verhaal. Met name de krachtigste videokaarten slurpen veel energie, waardoor een sterke voeding onmisbaar wordt.

Deze Thermaltake Toughpower 1500 Watt is zelfs voor de meeste gamers te hoog gegrepen. Deze voeding is pas interessant als er gebruik wordt gemaakt van meerdere videokaarten in één systeem. De nieuwste technieken maken het bijvoorbeeld mogelijk om vier grafische kaarten te laten samenwerken.

Volgens Thermaltake heeft haar Toughpower geen enkele moeite met zo’n kwartet beeldkanonnen. De voeding is bovendien modulair (de voedingskabels zijn verwijderbaar) en beschikt over genoeg snoeren om vier high-end videokaarten van stroom te voorzien. De prijs van de voeding is nog onbekend.

NUwerk

Tip de redactie