Doelwitten opsporen met je mobiele telefoon

Het opjagen en opsporen van verdachte personen is je doel in The Target. Deze commerciële GPS-game gaat binnenkort van start.

Het opjagen en opsporen van verdachte personen is je doel in The Target. Deze commerciële GPS-game gaat binnenkort van start.

De spelwereld is in deze game niet virtueel, maar echt. The Target speelt zich namelijk af in de straten van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Groningen en Enschede. In dit spel zetten drie politieteams de achtervolging in op een ontsnapte gevangene die gestopt moet worden. Deze kan allerlei virtuele voorwerpen stelen; waarmee misdaden gepleegd kunnen worden. Die varieren van kidnapping tot het plegen van een aanslag.

Om deze verdachte op te speuren, loop je als speler met een GPS-telefoon door de stad. Hiermee kan je zien hoe dicht je de virtuele misdadiger bent genaderd. Deze heeft echter een aantal gemene trucjes achter de hand. Hij kan een mijn achterlaten, de radar jammen of zelfs een kogelvrij vest aantrekken.

Natuurlijk zie je dat alleen op je scherm van de Nokia 6110 Navigator terwijl je door de stad rent. Dat kan er voor omstanders nogal vreemd uitzien, maar volgens de eerste deelnemers ga je zo in het spel op, dat je de verbaasde blikken om je heen snel vergeet. Het spel wordt in groepen gespeeld, tot maximaal 36 man (in de toekomst 48).

Het speltoestel, de Nokia 6110 Navigator, kan je huren bij gamecenters TGS (Rotterdam, Den Haag) en Wzzrd (Utrecht, Groningen, Enschede) voor een game van twee uur in het stadscentrum. Dat kost je 90 euro (per groep) door de week, en op zaterdag tien euro meer. Vanaf 18 oktober kan je aan de slag.

NUwerk

Tip de redactie