Terwijl Nederland nog steeds moet wachten op de eerste Zune, heeft Microsoft in de Verenigde Staten alvast de opvolger geïntroduceerd: Zune 2.0. Een nieuwe versie lijkt een logische stap. Want Microsofts doel met de Zune was Apples iPod van de troon te stoten, en dat is met de oorspronkelijke versie nog lang niet gelukt. Het apparaat wist weliswaar een tiende van de markt voor mediaspelers met een harde schijf voor zich te winnen, maar daar ligt geen iPod wakker van.

Terwijl Nederland nog steeds moet wachten op de eerste Zune, heeft Microsoft in de Verenigde Staten alvast de opvolger geïntroduceerd: Zune 2.0.

Een nieuwe versie lijkt een logische stap. Want Microsofts doel met de Zune was Apples iPod van de troon te stoten, en dat is met de oorspronkelijke versie nog lang niet gelukt. Het apparaat wist weliswaar een tiende van de markt voor mediaspelers met een harde schijf voor zich te winnen, maar daar ligt geen iPod wakker van.

De Zune 2.0 moet orde op zaken stellen. Al doet het dat zonder harddisk, maar met flashgeheugen. Het uiterlijk van het nieuwe apparaat toont de nodige overeenkomsten met Apples iPoid Nano. De spelers zien er gelikt en gelakt uit (we hebben tot nog toe uitvoeringen in het rood, roze en zwart gezien).

Ze gaan beschikken over video- en WiFi-mogelijkheden, en met meer flashgeheugen worden uitgerust dan Microsoft’s grote concurrent. Er zou sprake zijn van 8GB- en misschien zelfs 16GB-uitvoeringen. Overigens zou ook de oorspronkelijke Zune (met harddisk) een remake krijgen. Het resultaat moet een slankere lijn opleveren en vooral een luxere uitstraling.