De smartphones winnen terrein bij de verkoop van mobiele telefoons. Het verschil tussen een smartphone en een reguliere mobiele telefoon zit hem voornamelijk in de uitgebreidere E-mail en internet functionaliteit.

Het besturingssysteem van een smartphone is meestal gebaseerd op Microsoft Windows Mobile, Symbian of PalmOS. Echter Samsung heeft bij de F700 gekozen voor een eigen besturingssysteem.

Het belangrijkste onderdeel van de Samsung F700 telefoon is toch wel het volledige touchscreen. Het scherm is 3,2 inch groot en kan 260.000 kleuren tonen.

Trilling

Touchscreens zijn mooi en handig maar verschillen ook erg per type. Het scherm reageert goed en wanneer je het scherm aanraakt geeft de telefoon ook een lichte trilling, als vorm van bevestiging. Overdag, in het felle licht, is het scherm niet altijd even goed te lezen.

De Samsung F700 is uitgerust met twee digitale camera's. Aan de voorzijde vind je een kleine VGA-camera welke voornamelijk dient voor videogesprekken. De andere camera, aan de achterzijde, is uiteraard wat uitgebreider.

Foto

De 3.0 Megapixel camera met zowel autofocus als flitser maakt aardige foto's. Voor het aanpassen van de camera-instellingen zijn er tijdens het maken van een foto een aantal pictogrammen op het scherm zichtbaar.

Surfen op het Internet is met de Samsung F700 heel goed te doen. De telefoon beschikt over een HSDPA verbinding zodat het, indien het netwerk aanwezig is, ook nog eens snel gaat. Wat we wel misten bij de Samsung F700 was Wi-Fi functionaliteit.

Met Wi-Fi is het mogelijk om thuis met draadloos Internet of steeds vaker ook onderweg, het internet op te kunnen, zonder dat je hiervoor data van je abonnement moet gebruiken.

Powerpoint

Naast de weergave van foto's, video's en muziekbestanden kan de Samsung F700 ook Microsoft Word, Excel en PowerPoint bestanden weergeven.

Het betreft alleen een Viewer, dus wijzigen aanbrengen is niet mogelijk. De Samsung F700 is een veelzijdige telefoon welke voor de zakelijke gebruiker net iets te speels is, maar voor iemand die veel SMS't en van gadgets houdt is dit een goede keuze.

Volledige test

Kijk voor de volledige Samsung F700 test op LetsGoMobile.