De mobiele telefoon wordt steeds vaker ook zakelijk gebruikt. Een toenemende groep mensen heeft naast hun eigen mobiele telefoon ook een zakelijke variant. De eisen waaraan de zakelijke toestellen moeten voldoen zijn meestal gecompliceerder dan bij reguliere mobiele telefoons. Het 'onderweg' gedeelte wordt steeds belangrijker.

Werknemers die niet op kantoor zijn, willen toch de mogelijkheid hebben hun veranderende agenda in te zien of de E-mail te behandelen. Er zijn verschillende varianten van diverse merken, maar BlackBerry is toch wel toonaangevend op dit gebied.

Formaat

Bij een BlackBerry telefoon denk je toch al snel aan een wat groter formaat mobiele telefoon. De BlackBerry Pearl 8110 heeft echter een bescheiden en handzaam formaat (107 x 50 x 14 mm) terwijl toch alle denkbare functies aanwezig zijn.

De opvallende voorzijde van de BlackBerry bestaat naast de standaardtoetsen voor het menu, opnemen en ophangen uit een QWERTY-toetsenbord en een TrackBall.

Icoontjes

Grafisch is het menu niet heel bijzonder. De icoontjes zijn wel netjes, maar bij bijvoorbeeld 'instellingen' heb je alleen een stuk tekst met een witte achtergrond.

De belangrijkste functie waarmee de BlackBerry Pearl 8110 zich onderscheidt ten opzichte van een aantal concurrenten is de ondersteuning van Pushmail. De technologie van Pushmail zorgt ervoor dat je, net als op de computer, een melding op je BlackBerry krijgt wanneer er een nieuw E-mailbericht is ontvangen, ook kun je deze gelijk openen.

Standaard is er ondersteuning voor Microsoft Word, Excel en PowerPoint aanwezig. De Internetbrowser werkt ook goed. Wat je wel mist op de BlackBerry Pearl 8110 is de ondersteuning voor 3G en eventueel Wi-Fi. Zeker voor de zakelijke gebruiker is dit geen overbodige luxe.

Aanvulling

Met de ingebouwde GPS-ontvanger is de BlackBerry Pearl 8110 ook bruikbaar als volwaardig navigatiesysteem. Met het compacte formaat en de vele functionaliteiten is de BlackBerry Pearl 8110 een mooie aanvulling op de BlackBerry reeks.

Kijk voor de volledige BlackBerry Pearl 8110 test op LetsGoMobile.