HTC ontwikkeld al een geruime tijd succesvol smartphones. De mobiele telefoons van HTC zijn altijd voorzien van Windows Mobile Software, waardoor de telefoons veel gebruikt worden voor zakelijke toepassingen, mede dankzij de goede synchronisatie. Op de Nederlandse markt kennen we het merk onder de naam HTC echter pas sinds 2006.

Dat HTC zich met de P3700, beter bekend als de HTC Touch Diamond, meer dan voorheen richt op design, om zo het grotere publiek voor zich te winnen, wordt bij het zien van de verpakking direct duidelijk.

De HTC Diamond zit in een piramidevormige verpakking welke net als de achterzijde van de telefoon, welke volledig voorzien is van driehoekige vormen, verwijst naar de vorm van een diamant.

De HTC Touch Diamond mobiele telefoon heeft een groot, volledig touchscreen. Welke voornamelijk met de bijgeleverde styluspen bediend kan worden. De styluspennen, die voorheen vaak verloren werden, zijn bij de HTC Diamond trouwens magnetisch, waardoor ze minder makkelijk uit het houdertje kunnen glijden.

Het touchscreen zelf werkt goed. Voorheen moest je bij HTC telefoons redelijk hard drukken om iets in te toetsen, maar dat werkt bij dit model al een stuk beter. Wel mag de reactie soms iets sneller en voornamelijk soepeler.

Internet

De Internet Explorer webbrowser maakt het mogelijk om te surfen op het internet. In combinatie met alle verbindingsmogelijkheden, zowel Wi-Fi, GPRS en snel HSDPA, is er voor ieder wat wils en tegen de juiste snelheid.

Het Internetten met de HTC Diamond moet eigenlijk wel met de bijgeleverde styluspen. De knoppen zijn vrij klein en wanneer je met je vingers werkt, druk je nog wel eens per ongeluk verkeert.

Het starten van de camera-applicatie gaat via het menu of via een snelkoppeling bij de fotoviewer in de TouchFLO. Op deze manier is het dus niet mogelijk om direct te starten met fotograferen, zeker omdat het opstarten ook niet heel snel gaat.

Wie spontane actiemomenten wil vastleggen zal dan ook een strategie moeten verzinnen, of een compact camera bij de hand moeten nemen. Het dynamisch bereik van de camera is zeer matig en het kost de nodige moeite om het geheel toonbaar te houden. Wil HTC mobiele fotografie serieus nemen, dan is het zaak hier aandacht aan te schenken.

Inzet

De HTC Touch Diamond is een leuke telefoon, maar met een iets betere inzet van de TouchFLO en een betere digitale camera had dit helemaal een topper kunnen zijn. Wellicht een software-update of een eventuele nieuwe HTC in de toekomst waardoor dit alles werkelijkheid wordt.

Kijk voor de volledige HTC Touch Diamond test op LetsGoMobile