De Nokia N81 8GB is een complete multimediamachine. Met de Nokia N81 8GB komen muziek, spellen en films tot leven. Om aan te geven dat de telefoon puur gericht is op multimedia fanaten heeft Nokia "dedicated multimedia keys" aangebracht.

Nokia heeft gekozen voor een compacte slider mobiele telefoon. Aan de buitenkant kenmerkt de telefoon zich door een glad en strak glimmend zwart design. Een ander belangrijk kenmerk zijn de geringe afmetingen van dit multimedia toestel.

Camera

Nokia heeft ervoor gekozen de N81 8GB uit te rusten met een 2 Megapixel camera. Tegelijkertijd met de Nokia N81 8GB werd de Nokia N95 8GB geïntroduceerd, deze werd wel met een 5 Megapixel camera uitgerust. De kwaliteit van de camera is laag voor een toestel in deze prijsklasse.

De Nokia N81 8GB beschikt over een uitgebreide muziek en video speler. Door de multimediatoetsen is het navigeren door het menu erg gemakkelijk.

Buiten dat verschilt de multimediaspeler weinig met die van bijvoorbeeld de 5700 XpressMusic. Muziekbestanden kunnen eenvoudig via Bluetooth, USB of Internet naar de telefoon gekopieerd worden.

N-Gage

Enige tijd geleden bracht Nokia de nieuwe N-Gage spellen op de markt. Bij aanschaf van de Nokia N81 8GB krijg je de mogelijkheid om een aantal van deze spellen uit te proberen. De Nokia N-Gage spellen zien er goed uit. Je hebt de mogelijkheid om via een internetverbinding andere N-Gage spellen aan te schaffen.

HSDPA ontbreekt bij het toestel, wat er voor zorgt dat het mobiele internet langzaam is. De numerieke toetsen zijn slecht van elkaar te onderscheiden waardoor het SMS'en met het toestel moeilijker wordt.

De Nokia N81 is een aanrader voor Multimedia fanaten en gadget freaks! De Nokia N81 is ook aan te bevelen aan iedereen die de N95 8GB te duur vind en toch wil gaan voor een hoge kwaliteit toestel voor een redelijke prijs.

Kijk voor de volledige Nokia N81 test op LetsGoMobile.