Nokia speelt al geruime tijd een belangrijke rol bij de vooruitgang op het gebied van internet en mobiele communicatie. Hoogwaardige materialen en een klassieke uitstraling kenmerken de Nokia 8800 Arte mobiele telefoon.

Design, gebruikersgemak en gebruikersplezier staan centraal bij dit technologische hoogstandje. De 3,2 Megapixel digitale camera, MP3-speler, omgevingslichtsensor en het interne geheugen van 1GB zijn slechts enkele aspecten van de Nokia 8800 Arte.

Helder

Het 2 inch OLED QVGA-scherm van 320 bij 240 pixels ondersteunt maximaal 16 miljoen kleuren en is zo helder dat het een genoegen is om door menu's te bladeren of foto's te bekijken.

Bovendien is de Nokia 8800 Arte voorzien van een omgevingslichtsensor, waardoor de helderheid van het scherm automatisch kan worden aangepast aan de lichtomstandigheden.

autofocussysteem

De camera is voorzien van een autofocussysteem en automatische lichtcompensatie, maar het is ook mogelijk om de helderheid handmatig aan te passen via het menu. Ook kan bij weinig licht de nachtmodus worden ingeschakeld, het compenseert enigszins het ontbreken van een ISO instelmogelijkheid.

Waar de normale modus bij weinig licht een slecht resultaat geeft, zorgt de nachtmodus voor een licht verbeterd resultaat. Wel zal de gebruiker het zonder flitser moeten doen en dat is een grote beperking voor het uitoefenen van de mobiele fotografie. Kleurruis en onderbelichting zijn in dit geval zaken waar je mee moet leven.

Klok

Een handige en leuke functie van de Nokia 8800 Arte is het 'tik-voor-tijd' systeem. Wanneer je snel wilt weten hoe laat het is, hoef je de telefoon niet uit te schuiven of te wachten op het schermlicht. Geef simpelweg twee tikjes op de telefoon en een analoge klok verschijnt op het scherm.

Flexibiliteit

Je kunt gerust stellen dat flexibiliteit de grootste kracht van de Nokia 8800 Arte is en voor optimaal gebruikersgemak zorgt. Ook op het gebied van multimedia blijft de Nokia 8800 Arte niet achter. De 3,2 Megapixel digitale camera maakt redelijke foto's, maar moet het echt van optimale lichtomstandigheden hebben.

Afbeeldingen, video's en muziekbestanden kunnen moeiteloos worden opgeslagen in het interne geheugen van 1GB. Het klassieke design, de uitgebreide functies en flexibiliteit is wat de Nokia 8800 Arte van andere mobiele telefoons onderscheidt.

Kijk voor de volledige Nokia 8800 Arte test op LetsGoMobile