LG wordt steeds populairder op de mobiele telefoonmarkt en veroverd dan ook geleidelijk marktaandeel. Duidelijk waarneembaar is dat bij mobiele telefoons van LG design altijd van belang is. LG telefoons zien er strak uit en recentelijk is samengewerkt met Prada, wat uitmondde in de LG Prada, om mensen die voor stijl gaan ook voor LG te laten kiezen.

Een optie die de LG KF600 kenmerkt en waarnaar LG in de communicatie omtrent deze mobiele telefoon ook voornamelijk op wijst is het Dual-screen. Zo vind je hier standaard een aantal sneltoetsen, waaronder de menutoets. Als je vervolgens een foto wilt maken wijzigen deze toetsen en kun je kiezen uit instellingen, vastleggen, terug en een zonnetje, om het contrast aan te passen.

Dit tweede schermpje maakt het toestel zeker gebruiksvriendelijker. Alleen reageert het touchscreen soms ietwat traag. Vooral als je snel door het menu bladert of de onderste functie uit een rijtje wilt kiezen merk je dat je iets sneller wilt dan het toestel aankan.

Autofocus

De digitale camera die geïntegreerd is in de LG KF600 heeft een resolutie van 3.0 Megapixels. Tevens beschikt de LG KF600 over een flitser en autofocus. De instellingen voor de camera zijn wat beknopt, naast een zelfontspanner en multi-shot zijn de enige relevante opties voor de camera de resolutie, kwaliteit en de kleureffecten (sepia, zwart-wit en negatief).

Nadat je de LG KF600 hebt aangeschaft kom je gelijk een klein probleempje tegen, het interne geheugen bedraagt slechts 25MB. Het interne geheugen is al snel onvoldoende om je favoriete tracks en foto's op te slaan.

Geheugen

Na het maken van ruim 20 opnames zit het interne geheugen al vol. Daarom is het aan te raden om het geheugen uit te breiden met een microSD of microSDHC geheugenkaart. De LG KF600 ondersteund dergelijke geheugenkaarten tot een maximum van 4GB.

De LG KF600 is een mobiele telefoon met een stijlvol design, soms is het schermpje alleen iets te glimmend waardoor niet alles even duidelijk leesbaar is. LG wordt echter ook steeds populairder op de mobiele telefoonmarkt en veroverd dan ook geleidelijk marktaandeel. De twee samenwerkende schermpjes maken de LG KF600 wel uniek.

Kijk voor de volledige LG KF600 test op LetsGoMobile.