De Sony Ericsson K850i wordt geleverd in een glanzende zwarte doos. Op de doos is de vorm van de lens van de camera te zien en hier wordt dan ook direct de eerste link gelegd met de belangrijkste functie van deze telefoon; de 5.0 Megapixel digitale camera.

Duidelijk is de tweedeling tussen camera en telefoon waar te nemen. De achterkant van de telefoon is opvallend strak. Anders dan zijn voorgangers heeft de K850i geen lens die uitsteekt of een groot beschermkapje hiervoor, dit alles is in de achtercover geïntegreerd.

De Sony Ericsson K850i beschikt over een 5.0 Megapixel digitale camera en maakt heel nette foto's in verschillende lichtomstandigheden. Bij het activeren van de camera lichten er boven een aantal toetsen icoontjes op, om snel instellingen van de camera te kunnen wijzigen.

Overdag

Foto's die overdag worden genomen zijn het mooist, maar Sony Ericsson heeft ook gedacht aan de momenten die worden vastgelegd wanneer er niet voldoende licht is. De Xenon flash biedt dan uitkomst, deze kan ook uitgezet worden of met een speciale stand de rode ogen reduceren.

Ook voor het afspelen van muziek is de Sony Ericsson K850i een perfecte telefoon. Radio luisteren, MP3'tjes afspelen, alles is mogelijk. Wanneer je echter de radio wilt gaan gebruiken, dient wel de headset aangesloten te zijn, deze fungeert dan namelijk als antenne.

TrackID

Een andere leuke optie op de Sony Ericsson K850 is TrackID, deze functie is ondergebracht in het hoofdmenu onder Entertainment. Via TrackID kan de telefoon als het ware liedjes herkennen.

De K850 telefoon heeft een strak design, een geïntegreerde MP3-speler en radio en met behulp van TrackID zit je niet meer met het probleem van 'hoe heette dat nummer ook alweer'. Het enige wat eigenlijk nog mist is een optische zoom.

Mocht dit in de toekomst nog worden toegevoegd aan een eventuele opvolger van de K850i, dan spreek je volgens ons niet meer van foto's maken met je telefoon maar van bellen met je digitale camera.

Kijk voor de volledige Sony Ericsson K850i test op LetsGoMobile.