Het is alweer een tijd geleden dat de Nokia N95 op de markt kwam. In de tussentijd heeft Nokia een 8GB versie van de Nokia N95 op de markt. Nadat deze op de markt kwam bleken er enkele minpunten aan dit toestel te zitten. De accu was snel leeg, het ramgeheugen was snel vol en de GPS navigatie was ook niet altijd even nauwkeurig. Met de Nokia N95 8GB moeten deze problemen tot het verleden behoren.

Het menu is overzichtelijk en goed ingedeeld. Zelfs een leek kan snel en gemakkelijk door het menu navigeren. Het menu is opgebouwd uit vier rijen met ieder drie icoontjes. Onder de icoontjes wordt uitgelegd waar het icoontje voor dient.

Het menu is typisch voor de nieuwe Nokia modellen, iemand die vaker gebruik heeft gemaakt van Nokia mobiele telefoons zal het menu direct herkennen.

De 5 Megapixel digitale camera van de Nokia N95 8GB beschikt over een Carl Zeiss lens, LED flitser en autofocus. De LED flitser is krachtig en kan zelfs onderwerpen die zich op ongeveer 2,5 meter van de camera bevinden belichten.

De autofocus werkt snel en nauwkeurig. Wanneer de ontspanknop half ingedrukt wordt, wordt nagenoeg direct scherp gesteld tenzij de omstandigheden erg moeilijk zijn. De ontspanvertraging is klein, eigenlijk nagenoeg niet aanwezig.

De Nokia N95 8GB is een echte multimedia mobiele telefoon met uitgebreide functies. Ondanks dat enkele verbeteringen maar minimaal lijken te zien, zijn deze reden genoeg om de N95 8GB tot de grote broer te verklaren. De Nokia N95 8GB is een aanrader voor iedereen die graag onderweg een foto of film kijkt, of die een goed stukje muziek willen beluisteren.

Kijk voor de volledige Nokia N95 8GB test op LetsGoMobile.