Samsung G600 test

De mobiele telefoons worden tegenwoordig steeds uitgebreider, zo zagen we begin dit jaar de Nokia N95 verschijnen; een mobiele telefoon met een 5 megapixel camera. Sony Ericsson volgde met de K850i en Samsung komt nu met de Samsung SGH-G600.

De Samsung G600 is een zogenaamde slider telefoon met uitgebreide functies, inclusief een 5 megapixel digitale camera.

De camera kan geactiveerd worden via de cameratoets aan de zijkant, of via het menu. Na activatie duurt het even voordat de camera daadwerkelijk gestart is.

Flits

Naast de cameralens bevindt zich op de achterzijde ook een flitser. Het is een relatief krachtige flister, ondanks dat hij wat klein is.

De kwaliteit van de camera wordt steeds beter, ook al valt er ten aanzien van de beeldkwaliteit nog wel wat te verbeteren ten opzichte van een echte digitale compact camera.

Beeld

De beeldkwaliteit van de Samsung G600 is uitermate goed, mits je foto´s in goede lichtomstandigheden maakt. Dit zijn bijvoorbeeld foto´s van onderwerpen die goed belicht zijn (bijvoorbeeld buiten of in een kamer waar veel licht is) of die zich binnen het bereik van de flitser bevinden.

De Samsung SGH-G600 wordt standaard geleverd met Samsung PC Studio 3 software. Dit biedt de mogelijkheid om je mobiele telefoon via USB, Bluetooth, Infrarood of een seriële verbinding met de computer te verbinden.

E-mail

Eenmaal verbonden heb je verschillende opties, zo kun je contacten beheren, SMS berichten beheren en versturen, de telefoon synchroniseren zodat ook je e-mail instellingen op je telefoon staan, bestanden beheren, een MMS maken en multimediabestanden weergeven en beheren. Kortom software om het maximale uit je telefoon te halen.

De Samsung G600 is een telefoon die zijn beloftes waarmaakt. Er zijn natuurlijk enkele verbeterpunten.

Al met al presteert de Samsung G600 goed, ondanks zijn minpuntjes. Voor diegene die valt voor het design van de Samsung G600 en het voordeel ziet van een 5 megapixel camera is de Samsung G600 zeker een aanrader! Kijk voor de volledige Samsung G600 test op LetsGoMobile.

NUwerk

Tip de redactie