Casio Exilim EX-V7

Bij het merk Casio zullen de meeste mensen eerder denken aan horloges en rekenmachines, dan aan digitale camera's. Toch is dit merk al sinds het begin van de digitale fotografie actief met diverse modellen.

Sterker nog, Casio was de pionier in digitale fotografie en had in de begindagen een ongekend hoog marktaandeel waarbij de grote fotofabrikanten nog hun start moesten maken. De Casio Exilim EX-V7 is de nieuwste camera bij het merk.

Een aangename verrasing is de snelheid waarmee de camera opstart. Dat komt deels omdat de lens niet uitschoven hoeft te worden.

Scherm

De LCD monitor op de achterzijde van de camera is van uitstekende kwaliteit, zoals we van Casio wel gewend zijn. De kijkhoek is lekker breed, zodat je de camera zonder probleem boven het hoofd kunt houden.

De Casio Exilim EX-V7 biedt veel mogelijkheden om een foto zowel voor als na de opname aan te passen. Veel meer dan bij menig concurrent en het voordeel is dat het veel zinvolle opties betreft.

Wortels

Hier laat Casio duidelijk zien waar haar wortels liggen: elektronica. Met digitale bestanden in combinatie met de juiste software kun je nu eenmaal veel regelen.

Bij volle resolutie kun je de gevoeligheid instellen van ISO 64 tot en met ISO 800. Tot en met ISO 200 is er weinig aan de hand. Bij ISO 400 zie je al ruis toenemen en detail, door de interne ruisonderdrukking, verloren gaan.

Bruikbaar

Bij ISO 800 heb je een nauwelijks bruikbaar beeld. Er zit teveel ruis in en alle details gaan verloren. Het is dan ook slimmer om niet boven ISO 400 te gaan.

Erg aangenaam is de kleurweergave. Het is heel ingetogen en zeker niet zo verzadigd als bij menig andere compact camera.

Overstraling

Bij tegenlicht is overstraling te zien, maar zeker niet meer dan dat je van een dergelijke constructie zou mogen verwachten. Bij hoge contrasten worden de heldere partijen veel uitgebleekt, maar dit is niet iets wat alleen Casio V7 eigen is.

De specificaties, de uitgebreide automatische programma's en de interne beeldbewerking zijn indrukwekkend en maken de Casio Exilim EX-V7 een bijzonder aantrekkelijke digitale camera.

Voordelen: - Groot 7x optisch zoombereik - Uitstekende kwaliteit behuizing - Hoge kwaliteit LCD monitor - Gebruiksvriendelijke bediening - Aangename kleurbalans

Nadelen: - Te hoge ruiswaarde bij 400 ISO en hoger - Beeldkwaliteit minder inzoomen - Beperkt effectief bereik flitser - Accu alleen mogelijk in de camera op te laden Kijk voor de volledige Casio Exilim EX-V7 test op LetsGoMobile.

NUwerk

Tip de redactie