LG Shine

LG kwam begin dit jaar met de LG KE970 Shine. Na het succes van de LG Chocolate zal LG er alles voor over hebben om dit succes te evenaren dan wel te overtreffen met de LG Shine. Deze laatste heeft er zeker het uiterlijk voor, maar hoe is zijn innerlijk?

De telefoon voelt erg hoogwaardig aan en dit gevoel wordt nog eens bevestigd als je het batterijklepje van de telefoon haalt. Het is gemaakt van metaal en maakt het design helemaal af.

Aan de rechterzijde van het toestel vind je de toetsen voor het volume, de MP3-speler en het knopje voor de digitale camera. De cijfertoetsen zijn van kunststof en van goed formaat. Op het eerste oog lijkt het alsof de toetsen van metaal zijn gemaakt.

Flitslampje

Zoals de meeste moderne telefoons van tegenwoordig beschikt ook de LG Shine over een autofocus digitale camera. De camera van de LG Shine biedt 2 Megapixel en een Schneider-Kreuznach lensje. Als je de camera wilt gaan gebruiken hoef je alleen maar de ontspanknop in te drukken en de camera wordt geactiveerd.

De LG Shine beschikt ook over een klein flitslampje, dit kun je aan of uit zetten. In de aanstand brandt het lampje constant. Jammer dat LG niet heeft gekozen voor een automatisch flitsje want op deze manier moet je iedere keer het flitslampje aan en uit zetten waardoor het te fotograferen moment allang voorbij is.

Scherp en helder

Je kunt kiezen uit verschillende kwaliteit en resolutie instellingen. Als laagste resolutie kun je 320x240 instellen, als hoogste kun je kiezen voor 1600x1200. Daarnaast kun je dan nog kiezen uit de kwaliteitsinstellingen, normaal, fijn en zeer fijn.

De foto's gemaakt in de hoogste resolutie onder goede lichtomstandigheden zijn scherp en helder van kleur. In grotere slecht belichte ruimtes is het moeilijk om foto's te maken, ze vertonen dan ook flink wat ruis.

De witbalansinstellingen werken goed. Als een foto een beetje geel lijkt of wat blauw, verander je even de witbalansinstelling en de foto vertoont dan weer de normale kleur.

Oppervlak

Als je de telefoon openschuift, verandert het spiegelende oppervlak in de monitor van de LG Shine. De weergave op het scherm is duidelijk, en de kleuren zijn helder. Bij zonnig weer is het echter bijna onmogelijk om nog iets op het scherm te zien en zul je jezelf in allerlei bochten moeten wringen om een beetje schaduw op je scherm te laten vallen zodat je nog iets kunt ontcijferen.

Makkelijk

De KE970 Shine is een toestel dat zowel voor de modebewuste man en vrouw als voor de gadget freak erg aantrekkelijk is. Hij heeft een makkelijk te bedienen MP3 speler en ook de bediening van de menufuncties gaat snel en intuïtief.

Natuurlijk zijn er wel wat verbeterpunten, zo missen wij bijvoorbeeld een automatische flits en het blijft lastig in het felle zonnetje gebruik te maken van de LCD monitor. Voor het overige is de LG Shine een trendy en gebruiksvriendelijk mobieltje.

Kijk voor de volledige LG Shine test op LetsGoMobile: www.letsgomobile.org/nl/reviews/0013/lg-shine

NUwerk

Tip de redactie