Mocht er behoefte aan zijn: er is een perfect excuus om de aanschaf van een Sony PlayStation 3 te verantwoorden binnen de familie. De console heeft namelijk een aantal ingebouwde kaartlezers waarmee foto's op groot formaat in een digitaal fotoalbum kunnen worden weergegeven.


Schuin van boven bestaat de voorzijde uit twee helften; rechts de Blu Ray-speler en links een deksel waarachter een serie ingebouwde kaartlezers schuil gaan. De kaartsloten ondersteunen CompactFlash type I & II, Microdrive, Secure Digital, miniSD, Memory Stick en Memory Stick PRO Duo geheugenkaarten.

Vreemd genoeg wordt SDHC (SD High Capacity) niet ondersteund. Helemaal onder het linkerdeel bevinden zich een viertal snelle USB 2.0 Hi-Speed aansluitingen met daarnaast een tweetal LEDs die dienen als indicatoren voor de harde schijf en WLAN-toegang.

Extern

Het is ook mogelijk externe USB apparaten aan te sluiten mits deze compatibel zijn met USB Mass Storage Class. Na de aansluiting wordt het apparaat vrijwel direct weergegeven op het scherm en is de inhoud op te vragen. Bestandsformaten die kunnen worden afgespeeld of worden bekeken zijn onder meer ATRAC, MP3, AAC, JPEG en MPEG-4.

Door bijvoorbeeld de geheugenkaart, DVD, CD-ROM, USB-stick, digitale camera of USB hard disk met opnames in een van de ondersteunende kaartlezers of USB interfaces te steken kunnen de opnames worden opgeslagen. Eenmaal op de harde schijf dan is het mogelijk om de opnames via een diavoorstelling af te spelen. Met deze optie wordt er een collage van je foto's gemaakt en worden deze verbonden met gegevens van de foto's zelf, zoals de dag waarop ze zijn genomen.

Blu Ray

De Blu Ray-functie is voor de filmliefhebber ongetwijfeld een heel interessante eigenschap. Op dit moment is een losse Blu Ray-speler minimaal twee maal de prijs van een PS3-console. Daarnaast zijn de multimedia-eigenschappen zoals de mogelijkheid tot de weergave van bijvoorbeeld digitale foto's aansprekend voor een generatie consumenten waar Sony wellicht nog niet eens over nagedacht heeft. Voordelen: - Gunstige geprijsd - Perfecte beeldkwaliteit - Solide gebouwd - Allround mediaplayer - Hoogwaardige technologie Nadelen: - Exclusief Blu Ray-afstandbediening - Exclusief HDMI-kabel Kijk voor de volledige Sony Playstation 3 op LetsGoMobile