Een belangrijke toevoeging bij deze nieuwe camera is de integratie van de optische stabilisator, een kenmerk waarmee de Canon PowerShot A570 IS zich direct weet te onderscheiden van zijn concurrentie in dit segment.

Het kleine compacte formaat nodigt uit om de camera altijd met je mee te dragen. De vormgeving is geslaagd en ook de indeling van alle knoppen is rustig opgezet en oogt overzichtelijk. Bij de eerste kennismaking hoef je dan ook niet lang te zoeken voordat je de eerste opname kunt maken.

Gezichtsdetectie

Een zeer handige en populaire functie is de gezichtdetectie. De Canon A570 IS heeft een verbeterde gezichtsdetectie die gebruikmaakt van nieuwe algoritmes. Het is wat lastig te meten, maar het lijkt er inderdaad op dat gezichten sneller en nauwkeuriger door het systeem gedetecteerd worden. De belichting die hieruit voortvloeit, stelt het gezicht als hoofdonderwerp en voorkomt dat het gezicht uitgebleekt wordt door een teveel aan flitslicht.

De Canon PowerShot A570 IS is de tweede A-serie camera uitgerust met een optische beeldstabilisator. De optische beeldstabilisator (IS) is in drie manier in te stellen: continue, alleen opname en Pan. Het laatste is er voor het zogenaamd 'meetrekken' van de camera met het onderwerp. Daar je in dit geval de camera bewust alleen van links naar rechts of andersom beweegt, wordt alleen de op- en neergaande beweging gecorrigeerd.

Scherp

Als we kijken naar de testopnames zien we een keurig resultaat. Met slechts een minimale vertekening bij groothoekopnames en een mooie gelijkmatig opgebouwde scherpte over het gehele brandpunt presteerde de camera uitstekend. Ook de scherpte over de gehele opname tot aan de randen toe is prima. Dit is ook weer terug te zien bij de macro opnames waarbij er wel gelet moet worden dat er genoeg omgevingslicht aanwezig is, daar de interne flitser niet in staat is de hele opname te belichten.

De kwaliteit van de ISO-opnames tot en met 400 ISO is goed tot uitstekend. Bij 400 ISO is al wat lichte ruis op ons scherm zichtbaar, wat zich overigens niet uit bij het afdrukken van de opname. Bij 800 ISO en zeker bij 1600 ISO wordt ruis een probleem, hoewel de opname wel gemaakt kan worden. Maar als we het vergelijken met bijvoorbeeld de prestaties van de Super CCD HR VI van Fujifilm zien we dat er meer mogelijk is. Een onderdeel waarin Canon zichzelf nog kan verbeteren.

Laag gewicht

Het mag duidelijk zijn; de Canon PowerShot A570 IS camera is mij ronduit bevallen. Het compacte formaat nodigt uit om de camera altijd met je mee te dragen. Het lage gewicht in combinatie met de optische beeldstabilisatie zorgt voor een groot gebruikersgemak en tel daarbij een prima beeldkwaliteit op en je hebt met de Canon A570 IS een uitstekende camera in handen.

Kijk voor de volledige Canon PowerShot A570 IS test op LetsGoDigital.

Voordelen
- Optische beeldstabilisator
- Prima beeldkwaliteit
- Uitgebreide instelmogelijkheden
- Brandpunt uit te breiden via converters
- Optische zoeker
- Gebruiksvriendelijk
- Energiezuinig

Nadelen
- Kwaliteit bij hoge ISO kan verbeterd worden
- Geen snelweergave mogelijk
- Matige beeldsnelheid bij actieopnames