De komst van Guus Meeuwis op Pinkpop was opvallend. Toch wist de Brabander het publiek maandag al snel in te pakken op de derde en laatste dag van het festival in Landgraaf.

 

Pinkpopbaas Jan Smeets had er naar eigen zeggen tien jaar over gedaan om de artiest voor Pinkpop te strikken. Zelf wilde Meeuwis ook graag optreden, maar zijn komst zorgde voor gemengde reacties onder het Pinkpop-publiek, zo meldt 1Limburg

In totaal zijn er op tweede Pinksterdag zo'n 44.000 bezoekers aanwezig op Pinkpop. Voor de laatste dag van het driedaagse festival zijn 13.000 dagkaarten verkocht. Deze festivalgangers begonnen samen met de 31.000 weekendgasten de dag met onder meer Midas, Gerson Main en Seasick Steve. 

Ook staan onder meer Fat Freddy's Drop, Passenger, Seasick Steve, MØ en Liam Gallagher, die zondag nog optrad tijdens het benefietconcert One Love Manchester, op het podium.

Kings Of Leon sluit maandagavond de 48ste editie van Pinkpop af. De Amerikaanse rockband was in 2011 en 2013 ook al een headliner op het festival.