De zelfmoordaanslag in Manchester na afloop van een optreden van Ariana Grande leidde bij de hulpdiensten van Pinkpop vorige week tot extra overleg. "We hebben daar een paar dagen vooraf nog wel even goed met elkaar over gesproken", vertelt coördinator evenementen van de regionale GGD Huub Kruijen.

Kruijen verzekert dat alles in het werk is gesteld om de veiligheid van de tienduizenden bezoekers in Landgraaf te garanderen.

"Als er nu hier een vliegtuig neerstort, kunnen we dat niet voorkomen. Maar we proberen zo weinig mogelijk aan het toeval over te laten. We hebben voor elke denkbare situatie een draaiboek." Of er naar aanleiding van de aanslag extra maatregelen zijn genomen en zo ja welke dan, kan hij niet zeggen.

De organisatie van het festival treedt niet in details over getroffen maatregelen. Wel laat een woordvoerder weten dat naar aanleiding van de aanslag in Manchester en een verdachte situatie op festival Rock am Ring in Duitsland, in Landgraaf nogmaals alle veiligheidsmaatregelen werden doorgenomen. "Waar nodig hebben we de puntjes nog een keer op de i gezet."