De duizenden voornamelijk jonge fans van Justin Bieber vormden zaterdagavond een extra uitdaging voor de hulpdiensten die actief zijn op Pinkpop. 

"We wisten dat we rekening moesten houden met heel veel jonge mensen vooraan het podium. Daar is vooraf goed over nagedacht. Het is toch een andere populatie dan we gewend zijn", vertelt Huub Kruijen, coördinator evenementen bij de regionale GGD.

"We hebben een apart scenario gemaakt voor tijdens het optreden van Justin Bieber zaterdagavond. En vooraf informatie ingewonnen bij collega's die er al wat meer ervaring mee hebben, zoals de Gelredome waar Bieber eind vorig jaar optrad." De ruimte voor het podium werd uit voorzorg opgedeeld in meerdere aparte vakken, om te voorkomen dat fans in de verdrukking zouden raken. "Dat heeft heel goed gewerkt. Het is allemaal goed verlopen."

Collega Marcel Sillen voegt toe dat het weer ook een handje meehielp bij het voorkomen van al te veel flauwvallende kinderen in de massa. "Het was zaterdag heel erg warm, dat maakte het wel even spannend. Maar vlak voor de show van Justin Bieber begon het te regenen. Misschien minder leuk voor de fans, maar het haalt wel de ergste warmte uit de lucht. Mensen koelen een beetje af, en dat is meestal gunstig tegen flauwtes."