De tweede dag van Pinkpop is zondagavond geëindigd met Green Day. Stonden de fans van Justin Bieber en Martin Garrix zaterdagavond nog in de regen te feesten, zondag bleef het droog.

Het was daarnaast ook iets rustiger op het festivalterrein. Organisator Jan Smeets liet weten dat er voor de zondag 12.000 dagkaarten zijn verkocht. Met de 31.000 campinggasten hierbij opgeteld, liepen er ongeveer 43.000 bezoekers rond op de Pinkpop-zondag. Dat zijn er 20.000 minder dan op de zaterdag.

Opwarmer

Rond 13.00 uur begon het officiële programma met Jack Savoretti in de tent en Anne-Marie op de 3FM Stage. In de tent stonden groepjes festivalgangers beschermd tegen de zon te genieten van singer-songwriter Savoretti, terwijl op het veld voor het 3FM-podium de zonaanbidders op het gras lagen te luisteren naar de Britse Rockabye-zangeres.

"Een heerlijke opwarmer, maar hij had ook iets later op de dag gemogen. Savoretti ontpopt zich als een volwaardige act", aldus De Telegraaf over het optreden van Savoretti. "De Rockabye-zangeres krijgt de sfeer er snel in. Een uitbundig, overwegend vrolijk uurtje volgde, een ideale binnenkomer", is de mening van de krant over het optreden van Anne-Marie.

Later op de dag trapte Gavin James het programma op het hoofdpodium af. Gevolgd door onder meer James Arthur, Kodaline, Broederliefde en Imagine Dragons. Verder waren ook Clean Bandit, Sean Paul en Birdy zondag te zien in Landgraaf.

De rockers van Green Day sloten de tweede dag van de 48e editie van Pinkpop af. Zij deden dat met een flink potje rocken. Sterker, frontman Billie Joe Armstrong maakte het aan het begin van zijn set al duidelijk: "This ain't no Justin Bieber shit", zei hij.

De oude rotten in het vak weten precies hoe ze een mensenmassa op een festival moeten vermaken. In twee uur non-stop rockhits, ging ook flink wat vuurwerk de lucht in en mocht het publiek volop meeklappen en -schreeuwen. Maar de show werd gestolen door de twee jonge fans die, zoals tijdens elk Green Day-optreden, het podium op mochten.

Mini-podium

Enkele artiesten traden naast de grote podia ook op in een intiemere setting. Jack Savoretti en Kodaline gaven zondag een show op het mini-podium van 3FM. Savoretti trapte af rond 11.30 uur.

Drinken

Smeets drukte zijn gasten zondag aan het begin van de middag bij aanvang van het programma op het hoofdpodium op het hart vooral voldoende water te drinken.

Ook het smeren van zonnebrand en het dragen van gehoorbescherming worden ten zeerste aangeraden. Na de hevige regenval van zaterdag had Smeets nog een verzoek aan het publiek: "Spaar alsjeblieft ons gras een beetje. Als het even kan, loop dan over het asfalt. Een kleine moeite."

Smeets kwam na afloop nog even het podium op om "onze lieve heer te bedanken voor het fijne weer op deze pinksterzondag".