Het optreden van Justin Bieber zaterdagavond op Pinkpop werd druk bezocht. Honderden fans stonden al uren eerder in de rij om een goede plek te bemachtigen bij het optreden van de Canadese popster.

Bieber stond tot ongeveer 22.40 uur op het podium. Hij begon met het nummer Where are Ü now? Later tijdens het optreden volgden andere hits van de zanger zoals Love Yourself, Purpose en Sorry. Ook het oudere Baby werd gezongen door Bieber.

De fans stonden vroeg in de rij om allemaal zo dichtbij het podium komen te staan als mogelijk is. Er werd ook water uitgedeeld door de medewerkers van Pinkpop.

Rond 20.30 uur begon het te regenen in Landgraaf, dat was tegelijkertijd dat de fans met een groen of paars bandje alvast een plek mochten zoeken in het voorste vak.

Wat Beliebers doen als Justin naar ze knipoogt
78
Wat Beliebers doen als Justin naar ze knipoogt

Kaiser Chiefs

Op het festivalterrein heerste al de hele dag een onmiskenbare 'Bieber fever'. Zelfs artiesten die zelf moesten optreden, waren druk bezig met de komst van de Canadese popster naar Landgraaf.

De Britse rockers van Kaiser Chiefs lieten hun publiek aan het begin van de avond zelfs uitbundig klappen voor Bieber. "Jullie zijn er klaar voor, ik voel het. Klaar voor Bieber!" Frontman Ricky Wilson warmde zijn publiek alvast flink op. "Allemaal de handen op elkaar voor Justin."

Toen het publiek niet meteen enthousiast reageerde op zijn oproep, sprak Wilson Pinkpoppers vermanend toe: "Hier neemt Bieber natuurlijk geen genoegen mee. Hij is zeer perfectionistisch."

Die cynische opmerking kon zijn publiek dan wel weer waarderen, waarop er alsnog vol overgave werd geklapt.

Controles

Vanwege verscherpte controles op Pinkpop stonden er 's middags ook al lange wachtrijen voor de ingang van het festivalterrein. Rond 17.00 uur stonden nog duizenden bezoekers te wachten om Pinkpop te mogen betreden.