Op de eerste dag van Pinkpop in het Limburgse Landgraaf blijft het zaterdag overwegend droog, maar in de middag zijn buien mogelijk en is onweer niet uitgesloten. 

Na een eventuele bui draait de wind naar het westen en komt er koele lucht binnen, meldt Weerplaza.

Zaterdagavond is het vrijwel droog en bereiken steeds meer opklaringen de omgeving. Het bijft lang aangenaam en de temperatuur daalt uiteindelijk naar zo'n 15 graden rond middernacht.

Zondag is het vrijwel droog. De dag start overwegend zonnig, maar in de loop van de dag komen er meer stapelwolken voor. Een enkele stapelwolk kan uitgroeien tot een regenbuitje dat niet heel veel voorstelt. De temperatuur blijft aan de hoge kant voor de tijd van het jaar met maximaal 22 graden. Met deze waarde is het wel beduidend koeler dan de afgelopen dagen.

Ook maandag ziet er niet slecht uit wat het weer betreft. Er zijn meer wolken dan op zondag, maar een groot deel van de dag is het gewoon droog. De temperatuur komt uit op ongeveer 23 graden, alleen de zuidwestenwind neemt in kracht toe naar matig.

Justin Bieber

Pinkpop trapt zaterdag af om 14.30 uur met een optreden van The Ten Bells. De hoofdact Justin Bieber staat om 21.00 uur op de mainstage en Martin Garrix sluit de eerste dag van het festival af. Ook Chef'Special en Kensington staan zaterdag op het programma.

Vanochtend is het aanvankelijk bewolkt in Landgraaf. Later gaat de zon schijnen en loopt het kwik op naar ongeveer 23 graden, mogelijk een graadje warmer. In de middag is een enkele bui mogelijk, onweer is daarbij niet uitgesloten. Na een eventuele bui draait de wind naar het westen en komt er koele lucht binnen.