Guus Meeuwis, Kensington, Chef'Special, Sean Paul en James TW zullen dit jaar op Pinkpop te zien zijn. Daarnaast geven ook Five Finger Death Punch, Sum 41, James Arthur en de Kaiser Chiefs een optreden. 

Dat werd woensdag bekendgemaakt tijdens de perspresentatie van Pinkpop in de Amsterdamse Paradiso.

Eerder werd al bekendgemaakt dat onder anderen Justin Bieber, Richard Ashcroft, Martin Garrix en Kings of Leon naar Pinkpop zullen komen. Ook Green Day en System of a Down werden reeds bevestigd.

Guus Meeuwis

Guus Meeuwis was een van de grootste verrassingen in het programma. De zanger staat op de Pinkpop-maandag. De bekendmaking werd woensdag in Paradiso niet door iedereen enthousiast ontvangen. Er was nogal wat boe-geroep te horen vanuit de zaal toen de naam van Meeuwis werd aangekondigd.

Festivaldirecteur Jan Smeets liet meteen weten zich daar niet zoveel van aan te trekken. "We zijn er al tien jaar mee bezig om Guus op Pinkpop te krijgen. Na het succes van Doe Maar vorig jaar wist ik dat het zou kunnen. Guus is er klaar voor. Dat vinden mensen leuk, en anderen niet."

De 48e editie van het festival vindt dit jaar op 3, 4 en 5 juni plaats. De kaartverkoop start op zaterdag, 11 maart 2017. Bekijk hier het complete programma.

Zaterdag op Pinkpop

Zaterdag op Pinkpop
Zaterdag op Pinkpop
Foto: Pinkpop

Zondag op Pinkpop

Zondag op Pinkpop
Zondag op Pinkpop
Foto: Pinkpop

Maandag op Pinkpop

Maandag op Pinkpop
Maandag op Pinkpop
Foto: Pinkpop

Dit bericht wordt aangevuld