Paul McCartney sluit Pinkpop af met concert vol Beatles-nummers

Met veel nummers van The Beatles, maar ook met recenter werk sloot Paul McCartney zondag Pinkpop af. 

De 73-jarige oud-Beatle begon met A Hard Day's Night en beloofde het publiek aan het begin van zijn optreden "wat oude nummers, wat nieuwe nummers en wat daar tussenin." En, voegde hij daar in het Nederlands aan toe: "We maken er een feestje van."

McCartney speelde tijdens de avond veel nummers van de Beatles, waaronder Ob-La-Di, Ob-La-DaLet It Be en Hey Jude. Hij speelde tijdens de avond met zijn band bijna veertig nummers.

Wings

Wings-fans kregen de hits van de andere McCartney-band, en er was recenter werk. Ook voor zijn vrouw Nancy, die hem vergezelt in Landgraaf, zong McCartney een nummer.

Ook aan John Lennon werd een nummer opgedragen. Voor het refrein van Give Peace a Chance riep hij: "deze is voor mijn overleden vriend John. Laat je horen voor John." Daarvoor speelde hij het nummer Blackbird op een verhoging van het podium.

Zijn bij vlagen bijzonder broze stem werd ondersteund door de bezoekers van Pinkpop, die twee uur lang meezongen. McCartney toonde zich dankbaar voor de bijval. "60.000 achtergrondzangers. Bedankt!"

Video: Paul McCartney op Pinkpop

Hey Jude

Zwaaiend met een Nederlandse vlag kwam McCartney na Hey Jude nog terug voor een toegift, waarna even na middernacht het feest werd afgesloten. "Helaas, we moeten naar huis. Jullie waren een geweldig publiek. Tot ziens", besloot McCartney.

Video: Paul McCartney zingt Hey Jude op Pinkpop

Lees meer over:
Tip de redactie