The Common Linnets waren een van de eerste optredens op de 47e editie van Pinkpop in Landgraaf. De eerste recensies stromen binnen en zijn redelijk positief.

Muziekplatform 3voor12 van de VPRO noemt de act "een chauffeur die precies in het midden van de wegmarkering blijft en continu één oog op de snelheidsmeter houdt".

De groep wordt een "geoliede country-machine" genoemd en heeft daar volgens 3voor12 "terecht internationaal succes mee op de radio". Wel ontbreekt er iets "afwijkends en onverwachts", aldus het muziekplatform.

"Slecht? Integendeel. De set is prima", schrijft 1Limburg deze vrijdag. De website benadrukt dat Ilse DeLange en haar muzikale partner wel wat meer pit in hun optreden hadden mogen gooien, maar het gebrek daaraan is niet storend.

"Alleen de voorspelbare afsluiter Calm After The Storm, waar wel eventjes luid wordt meegezongen, heeft niet de impact meer als twee jaar geleden op het Songfestival", concludeert de recensent. 

De Telegraaf was niet heel erg enthousiast over The Common Linnets, maar zag net als 1Limburg ook pluspunten. "Aan kwaliteit geen gebrek. Wel aan tempo, dynamiek en leven", schrijft de recensent. "Het zorgde ervoor dat bezoekers weinig moeite deden vooraan te staan, maar liever kozen voor een riante ligplek op het grote veld."

Sociale media

Ook op sociale media is er gereageerd op het optreden van Ilse DeLange en haar collega's. Schrijver en muziekliefhebber Leo Blokhuis liet weten het concert "ijzersterk" te vinden.

"Perfecte grasligmuziek. Dat doet Pinkpop dan ook", twittert een bezoeker.

Er zijn echter ook negatieve reacties te vinden. Zo laat een festivalganger op Twitter weten het optreden weinig aan te vinden. "Er gebeurde zo uitzonderlijk weinig op het podium bij The Common Linnets, dat de overstap naar de zusjes van Clean Pete eenvoudig was."

Voor vrijdag staan verder van Gary Clark jr., Bastille, James Bay en De Staat op het programma. De Amerikaanse band Red Hot Chili Peppers sluit de eerste dag af.

Lees alles over Pinkpop in ons dossier