Het wordt op de eerste dag van Pinkpop 29 of 30 graden in Landgraaf en dan is het een kwestie van tijd voordat de buien komen. De kans op noodweer is gelukkig klein, een zeer zware bui behoort helaas wel tot de mogelijkheden.

Vrijdag schijnt de zon volop zodra Pinkpop van start gaat. Aan de hemel zijn een groot deel van de dag weinig wolken te herkennen, want de matige oostenwind blaast droge lucht het land in.

De UV-index loopt op naar 7, wat inhoudt dat je huid tussen 11 en 16 uur snel kan verbranden. Goed beschermen dus. Aan het einde van middag geeft de thermometer 29 of 30 graden aan, dus er moet ook voldoende (water) gedronken worden. Drukkend warm of benauwd is het niet.

Buien

De buien laten lang op zich wachten. De droge oostenwind zorgt ervoor dat de buien slechts moeizaam vanuit Zuid-België naar Limburg trekken. De kans op buien neemt in Zuid-Limburg vanaf 15 uur toe.

Zodra de buien Landgraaf bereiken, is de kans het grootst dat het 'gewone' buien zijn. Een ware hoosbui, met onweer, hagel en windstoten, behoort echter ook tot de mogelijkheden. Bij heel veel pech kunnen er tientallen millimeters vallen.

Bekijk de actuele weersvoorspelling