The Rolling Stones zijn donderdag kort voor 21.00 uur geland op Maastricht Aachen Airport. De band geeft zaterdag een concert op Pinkpop.

De wereldberoemde band werd op het vliegveld opgewacht door tientallen fans, journalisten en fotografen. Spotters probeerden het vliegtuig, met de bekende rode tong, op beeld te krijgen.

Op de kleine luchthaven was echter weinig te zien, omdat de bandleden in Jeeps met geblindeerde ramen stapten die snel naar Château St. Gerlach in Houthem reden. Daar overnachten de Stones. 

Ook bij het luxe hotel stonden groepjes belangstellenden te wachten en ook daar was amper een glimp van de muzikanten op te vangen. Een deel van het terrein was bovendien afgezet en wordt streng beveiligd.

Wat de bandleden op het programma hebben staan voordat ze zaterdag het Pinkpop-podium betreden, is niet bekend.

Zelfmoord

Het optreden van de band in Limburg en op vele andere Europese podia was in maart nog even onzeker, omdat de vriendin van Mick Jagger onlangs zelfmoord pleegde.

L'Wren Scott maakte geheel onverwacht op 49-jarige leeftijd een einde aan haar leven, waarna de tournee van de band door Australië en Nieuw-Zeeland werd afgelast.

Lees alles over Pinkpop in ons dossier