LANDGRAAF - De 43e editie van muziekfestival Pinkpop heeft afgelopen weekeinde in totaal 79.000 bezoekers naar het Limburgse Landgraaf getrokken. 

In totaal gingen er 31.000 weekeinde-tickets over de toonbank. Zaterdag bezochten 6000 mensen het festival voor één dag, zondag waren dat er 12.000 en op pinkstermaandag kwamen 30.000 muziekliefhebbers met een dagkaart binnen.

Het driedaagse festival was daarmee uitverkocht. Dat liet de organisatie van Pinkpop maandagavond weten.

Bruce Springsteen

Dat maandag veruit de drukste dag zou worden, was vooraf al duidelijk. De kaarten voor de laatste festivaldag waren binnen een uur uitverkocht. Waarschijnlijk is de grote meerderheid in handen van fans van Bruce Springsteen en zijn E-Street Band, die maandagavond het festival afsluiten.

Opvallend veel toegangskaarten werden op het laatste moment aangeschaft. De woensdag voor Pinkpop stond de teller op 75.000 verkochte tickets. Festivalbaas Jan Smeets voorspelde toen al dat veel kaarten last-minute zouden worden verkocht, omdat veel bezoekers de weersverwachtingen tot op het laatste moment aankijken. Dit jaar konden de muziekliefhebbers in Landgraaf drie dagen lang genieten van stralend weer.

Alle berichten over Pinkpop in ons nieuwsdossier