LANDGRAAF - Hurts, Tim Knol, Wolfmother, White Lies, Hanson en Laura Jansen zijn enkele van de acts die zondag op Pinkpop optreden.

De hoofdact van de tweede festivaldag is de Amerikaanse rockband Kings of Leon, die op het podium staat van 21.00 uur tot 22.30 uur in het Limburgse Landgraaf.

Zaterdag traden onder anderen Coldplay en Elbow op. De Limburgse zangeres Madi Hermens opende met haar band de 42ste editie van het driedaagse muziekfestival.

Per dag is er plek voor zo'n 60.000 muziekliefhebbers op het terrein. Ook de vier festivalcampings, met plaats voor 50.000 man, zijn volgeboekt.

Om de aankomst en het vertrek van bezoekers zo goed mogelijk te regelen, worden bussen en extra treinen ingezet. Verder promoot Pinkpop dit jaar voor het eerst carpoolen in samenwerking met de ANWB.

China

Amnesty International vraagt op het festival aandacht voor het gebrek aan vrijheid van meningsuiting in China. Oxfam Novib brengt landjepik van arme Afrikaanse boeren door voedselbedrijven en buitenlandse overheden onder de aandacht.