AMSTERDAM - Go Back To The Zoo deelt dit weekeinde op Pinkpop het podium met grote bands als Coldplay, Kings of Leon en Foo Fighters. Zenuwachtig zijn ze nauwelijks.

"We willen de wereld overnemen. Dus dit is pas een eerste stap", vertelt bassist Lars Kroon aan het AD.

Voor het grootste optreden tot nu toe voelt de Nijmeegse band slechts 'gezonde spanning'. "Het gáát niet mis. We kunnen de nummers dromen", pepert Kroon zijn bandmaatje Bram Kniest in.

Drummer Kniest heeft iets meer twijfel. "Het zou vreselijk zijn als het door een zogenaamd onbelangrijk detail misgaat."

Meetpunt

De heren zien het optreden op Pinkpop als 'een belangrijk meetpunt'. "We moeten toch laten zien dat we zo'n mooie plek hebben verdiend", vertelt Kroon over zijn band. Go Back To The Zoo werd drie jaar geleden opgericht, het debuutalbum Benny Blisto verscheen vorig jaar augustus.

Dankzij hits als Hey DJ en een bijbaantje als huisband van De Wereld Draait Door veroverde Go Back To The Zoo Nederland in no time. "En nu staan we op een spot die normaal alleen aan internationale sterren is voorbehouden", zegt Kniest over het Pinkpop-optreden.

Buitenland

Go Back To The Zoo heeft grote plannen in het buitenland. Zo is de band komende zomer niet alleen in Nederland op festivals te vinden, ook op het Sziget-festival in Boedapest zijn ze van de partij.

"We moeten daar weer op nul beginnen", weet Kniest. "Misschien weer voor zaaltjes met vijf bezoekers spelen."

De heren zijn ervan overtuigd dat een internationale carrière in het verschiet ligt. "Als je iets écht wil, moet je alles opzij zetten", schetst Kroon. "En een groot geloof in je eigen kunnen combineren met een beetje naïviteit. Dat lukt ons nog steeds zonder moeite."

Lees alles over Pinkpop op onze special