AMSTERDAM - Tim Knol kon het bijna niet geloven toen hij te horen kreeg dat hij op Pinkpop staat. De 21-jarige zanger staat op het hoofdpodium, waar ook de grote namen als Coldplay en Foo Fighters optreden.

"Ik had het absoluut niet verwacht", zegt Knol tegen Viva.

"Toen ik het hoorde, heb ik heel veel bier gedronken", herinnert de Hoornse zanger zich. "Dit is echt iets unieks in Nederland. Zoiets doe je misschien een of twee keer in je carrière."

Knol mag op zondagmiddag aantreden, een paar uur na hem staat Kings of Leon op het podium.

Knol stond vorig jaar op Lowlands, waar de t-shirts met 'Tim Knol is vet' steeds vaker opdoken. Pinkpop moedigt bezoekers aan naar Knol te luisteren 'omdat hij steeds vetter wordt'.

De zanger heeft geen probleem met de knipogen naar zijn gezette uiterlijk. "Ik kan ook vier keer per week naar de sportschool gaan, dan ben je wat dunner. Nou, ik ben gelukkig zo."

Nadelen

Langzaamaan ontdekt de 21-jarige zanger ook de nadelen van bekendheid. "Sinds een paar weken word ik ineens heel veel herkend op straat. Dat is best raar. Vroeger vond ik altijd alles gezellig, nu wordt alle aandacht me toch af en toe te veel."

Met de negatieve reacties probeert Knol zo luchtig mogelijk om te gaan. "Deze week twitterde nog iemand: wat zou je ervan vinden als ik op Pinkpop een glas bier over je heen gooi? Wel verfrissend, antwoordde ik."

Lees alles over Pinkpop op onze special