Voor de gezondheid van uw tanden en tandvlees is poetsen en flossen onontbeerlijk. Het gebruik van mondwater met fluoride kan daarnaast extra bijdragen aan de dagelijkse mondhygiëne.

Iedere dag twee keer twee minuten poetsen: de meeste mensen zijn van kinds af aan doordrongen van deze leus. En dat is terecht, want het poetsen van tanden en kiezen, bij voorkeur met een elektrische tandenborstel, is onvermijdelijk voor wie ook op latere leeftijd een gezond gebit wil hebben. Naast tweemaal daags poetsen zou ook flossen dagelijkse kost moeten zijn. Met een apparaat als de Sonicare AirFloss van Philips in combinatie met mondwater kan dit snel en bijzonder effectief: het geeft een fris resultaat, zonder dat u aan de slag hoeft met flosdraad.

Fluoride

De meeste mondspoelmiddelen zijn gewoon bij de drogist te koop. Er zijn verschillende soorten, waarbij de variant met fluoride het best is voor de mondhygiëne. Mondwater met alcohol wordt door veel tandartsen afgeraden. Het droogt de mond uit en kan de vorming van tandplak en een slechte adem veroorzaken. Daarnaast kan alcohol in combinatie met zure dranken tanderosie stimuleren. Tanderosie kan leiden tot onomkeerbare beschadiging van het glazuur of afbraak van tanden.

Geen vervanging

Hoe verfrissend mondwater ook kan zijn, het kan nooit een vervanging zijn voor dagelijks poetsen en flossen. Mondwater kan bacteriën doden, maar pakt het probleem van onvoldoende mondhygiëne of een slechte adem nooit geheel aan.
Hebt u last van een slechte adem, dan kan mondwater wel helpen, maar dan in combinatie met goed poetsen, flossen, het borstelen van de tong en het drinken van een glas water voor het slapen gaan.

Overtuigd? Koop de AirFloss direct bij Coolblue.nl