Ongeveer 7.500 mensen hebben woensdag in Koninklijk Theater Carré een laatste groet gebracht aan de overleden misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Dat laat uitvaartbedrijf Monuta weten na het vertrek van de laatste bezoeker om 22.00 uur.

Om 20.00 uur hadden al zesduizend mensen een laatste eer bewezen. Dat was het oorspronkelijke eindtijdstip van de publieke uitvaart. Na 20.00 uur mochten mensen die toen nog in de rij stonden nog wel naar binnen, maar mochten geen nieuwe mensen zich meer aansluiten.

De hele dag was er een stroom van bezoekers. De eerste belangstellenden verzamelden zich buiten al om 7.00 uur, terwijl publiek pas om 11.00 uur binnen welkom was.

De gemeente Amsterdam meldde op Twitter dat mensen rekening moesten houden met een flinke wachttijd. "Houd het afscheid zo kort mogelijk. Zo krijgt iedereen de kans een laatste eer te bewijzen", was de boodschap.

Rond 18.30 uur was er volgens de gemeente een wachttijd van ongeveer anderhalf uur. De langste wachttijd om naar binnen te kunnen was drie uur, aldus een beveiliger.

De Vries overleed vorige week aan de gevolgen van de moordaanslag ruim een week eerder in Amsterdam. Woensdag kon publiek een laatste groet brengen aan de misdaadverslaggever, donderdag nemen familie, vrienden en collega's met een besloten dienst in Koninklijk Theater Carré afscheid van De Vries.

Laatste bezoekers nemen afscheid van Peter R. de Vries
52
Laatste bezoekers nemen afscheid van Peter R. de Vries