De Raadkamer van de Amsterdamse rechtbank heeft maandag de voorlopige hechtenis van de twee verdachten van de moord op Peter R. de Vries verlengd met een periode van negentig dagen.

De 21-jarige Delano G. uit Rotterdam en de 35-jarige Pool Kamil E. uit Maurik werden dinsdag 6 juli enkele uren na de aanslag aangehouden toen hun vluchtauto op de A4 werd klemgereden door de politie.

Ze werden eerst opgepakt op verdenking van poging tot moord op De Vries. De bekende misdaadverslaggever overleed donderdag aan zijn verwondingen, waardoor de verdenking voor de twee is aangepast naar moord. Daarnaast worden ze verdacht van vuurwapenbezit.

Beide verdachten zitten in beperkingen en mogen dus alleen contact hebben met hun advocaat. Om deze reden blijft het Openbaar Ministerie (OM) terughoudend met het geven van informatie over het onderzoek.

Na de negentig dagen voorarrest, volgt een eerste zogeheten pro-formazitting, waarin eveneens de voortduring van het voorarrest wordt bekeken. Doorgaans geeft het OM op zo'n zitting een toelichting op de vorderingen in het strafrechtelijk onderzoek. Een pro-formazitting is wel openbaar, de zitting van de raadkamer niet.

Tijdlijn: Dit gebeurde er op de dag van de moordaanslag op Peter R. de Vries
1
Tijdlijn: Dit gebeurde er op de dag van de moordaanslag op Peter R. de Vries