De bijbetalingsplicht die werkgevers hebben wanneer werknemers de waarde van hun pensioen laten overdragen, moet worden beperkt tot maximaal 15.000 euro per geval.  

Dat heeft staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid voorgesteld, zo is donderdag bekendgemaakt.

Mensen die na 1 januari 2015 van baan zijn gewisseld of dit nog gaan doen, kunnen het pensioen dat zij hebben opgebouwd bij hun oude pensioenuitvoerder laten overdragen naar de pensioenuitvoerder van hun nieuwe werkgever. Daarbij kunnen ze ook de waarde van het pensioen overdragen dat in alle vorige banen is opgebouwd. Ze hoeven dat sinds 1 januari 2015 niet meer zoals voorheen binnen zes maanden te regelen.

Deze waardeoverdrachten kunnen werkgevers met hoge kosten opzadelen, omdat zij verplicht zijn bijbetalingen te doen die moeten voorkomen dat werknemers nadelen ondervinden van de overdracht.

Lage rente

De hoogte van de bijbetalingen loopt door de huidige lage rente en door een verschil in financieringssystemen soms flink in de papieren. Bovendien is het aantal bijbetalingen en de hoogte hiervan door het wegvallen van de beperkingen begin dit jaar toegenomen. 

Klijnsma wil voorkomen dat ondernemers hierdoor in de problemen komen, maar vindt het ook belangrijk dat mensen hun pensioen kunnen overhevelen als zij van baan wisselen. 

De bijbetalingen per geval worden nu beperkt tot maximaal 15.000 euro per geval. Als daardoor de waardeoverdracht niet door kan gaan, blijft de deelnemer in de pensioenregeling van de oude werkgever. Later kan overheveling dan opnieuw bekeken worden.