Staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken) vindt het nog te vroeg om een knoop door te hakken over een nieuw pensioenstelsel.

Dat zegt Klijnsma zondag in een gesprek bij WNL op Zondag. De staatssecretaris reageert hiermee op een ontwerpadvies van de Sociaal-Economische Raad (SER), dat zaterdag verscheen. 

De SER onderzoekt een variant van het pensioenstelsel waarbij werknemers een persoonlijk pensioenpotje moeten gaan opbouwen. De doorsneepremie, waardoor jongeren meebetalen aan de oudedagsvoorziening van ouderen, zou daarbij verdwijnen. 

De staatssecretaris vindt dat er inderdaad goed moet worden gekeken of een meer persoonlijk potje "in een collectieve setting" een optie is. Ze vindt het desondanks te vroeg om een knoop door te hakken over een nieuw pensioenstelsel. 

"Het is nogal wat om van ons huidige stelsel naar het nieuwe komen. We zijn nog helemaal niet zo lang aan het praten", stelt Klijnsma. Een herziening van het pensioenstelsel vraagt om grote ingrepen, en dat kost tijd, aldus de staatssecretaris.