PSV begint zaterdagavond in het Philips Stadion met dezelfde opstelling tegen sc Heerenveen als de afgelopen weken tegen Sparta (1-2 winst) en Excelsior (1-0 winst).

Mauro Junior is op het middenveld opnieuw de vervanger van de al langer geblesseerde aanvoerder Marco van Ginkel. Bart Ramselaar en Jorrit Hendrix completen de middenlinie van de thuisploeg. Luuk de Jong is bij afwezigheid van Van Ginkel opnieuw aanvoerder van PSV.

Eredivisietopscorer Hirving Lozano viel vorige week nog geblesseerd uit tegen Sparta, maar de rechtsbuiten weer fit genoeg om te starten tegen Heerenveen. Steven Bergwijn begint voorin aan de linkerkant.

De verdediging van PSV wordt zoals verwacht gevormd door Santiago Arias, Daniel Schwaab, Nicolas Isimat-Mirin en Joshua Brenet.

Higler

PSV tegen Heerenveen begint om 19.45 uur in het Philips Stadion en staat onder leiding van arbiter Dennis Higler. Als PSV de Friese club verslaat, loopt de voorsprong van de Eindhovenaren op tot tien punten.

Nummer twee Ajax speelt zondag nog uit tegen PEC Zwolle. De wedstrijd in het Mac3Park Stadion begint om 14.30 uur. Volgende week wacht PSV de topper in De Kuip tegen Feyenoord.

Opstelling PSV: Zoet; Arias, Schwaab, Isimat-Mirin, Brenet; Ramselaar, Mauro Junior, Hendrix; Lozano, De Jong, Bergwijn.

Heerenveen: Hansen; Dumfries, Hoegh, Pierie, Woudenberg; Schaars, Vlap, Thorsby; Ödegaard, Ghoochannejhad, Zeneli.