PSV begint zaterdag met Marco van Ginkel en Steven Bergwijn in het basisteam aan de competitiewedstrijd in eigen huis tegen PEC Zwolle.

Van Ginkel en Bergwijn startten afgelopen woensdag in het met 2-0 verloren kwartfinaleduel met Feyenoord in de KNVB-beker nog op de bank ten faveure van Gaston Pereiro en Mauro Junior, maar drie dagen later zijn de rollen omgedraaid.

Trainer Phillip Cocu kiest verder voor dezelfde spelers, wat betekent dat onder anderen Bart Ramselaar en Luuk de Jong wederom aan de aftrap verschijnen.

PEC Zwolle kampt met de nodige personele problemen. De Overijsselaars kunnen niet over de vaste krachten Diederik Boer (geschorst), Bram van Polen, Mustafa Saymak en Ryan Thomas (allen geblesseerd) beschikken.

Aftrappen: Advocaat in paniek, Cocu gaat voor record Hiddink
352
Aftrappen: Advocaat in paniek, Cocu gaat voor record Hiddink

Clubrecord

PSV bezet na twintig speelrondes de koppositie, met zeven punten voorspong op naaste achtervolger Ajax, dat het zondag op eigen veld opneemt tegen NAC Breda.

PEC Zwolle is eveneens aan een sterk seizoen bezig en is terug te vinden op de vijfde plaats, op wel al zestien punten achterstand van PSV.

PSV evenaart bij een zege op PEC Zwolle een clubrecord. De Brabanders hebben al twintig thuiswedstrijden op rij gewonnen in de Eredivisie en alleen in 1986 en 1987 werd er een langere reeks neergezet (21).

PSV-PEC Zwolle vangt om 19.45 uur aan in het Philips Stadion en staat onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük.

Opstelling PSV: Zoet; Arias, Schwaab, Isimat-Mirin, Brenet; Hendrix, Van Ginkel, Ramselaar; Lozano, De Jong en Bergwijn.

Opstelling PEC Zwolle: Van der Hart; Ehizibue, Sandler, Marcellis, Freire; Bakker, Marinus, Dekker; Namli, Nijland en Mokhtar.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Eredivisie