Marlou van Rhijn heeft donderdagavond bij de Paralympische Spelen haar titel op de 200 meter geprolongeerd.

De Nederlandse atlete was in Rio de Janeiro veruit de snelste in de klasse T43/T44.

Van Rhijn had 26,16 seconden nodig voor haar race. De Duitse Irmgard Bensusan eindigde in 26,90 als tweede. Het brons ging naar de Française Marie-Amelie Le Fur: 27,11.

"Het was geen spectaculaire race, maar wel solide'', zei de 'Blade Babe' na afloop. "Ik had vooraf al gezegd dat het hier niet om tijden gaat, maar om titels. Ik heb vier jaar lang gewerkt om deze titel vast te houden. Dat is gelukt. Ik ben hartstikke blij.''

De 24-jarige Van Rhijn loopt zaterdag de 100 meter, de afstand waarop ze vier jaar geleden in Londen zilver veroverde.

"Ik kijk er heel erg naar uit. Ik heb gericht gewerkt aan de start op de 100 meter. Dus als dat goed gaat, dan hoop ik dat het wat moois wordt."

Van Weeghel

Kenny van Weeghel kon na zijn titel op de 400 meter geen succes vieren op de 800 meter in de klasse T54. De wheeler werd zevende in 1.36,01. De titel ging naar de Zwitser Marcel Hug.

Lara Baars wist zich niet te plaatsen voor de finale van het discuswerpen in de klasse T41. De winnares van het brons bij het kogelstoten had niet genoeg aan een afstand van 19,01 meter.

Dressuur

Nederland stelde eerder op donderdag al meerdere medailles veilig. Zo veroverden de Nederlandse dressuuramazones Demi Vermeulen en Rixt van der Horst respectievelijk zilver en brons in de individuele test van de grade II-klasse.

Handbiker Jetze Plat pakte brons in de wegwedstrijd(H5-klasse). Bij de vrouwen veroverden Laura de Vaan en Jenette Jansen respectievelijk zilver en brons op hetzelfde onderdeel.​