Zwemmer Marc Evers heeft woensdag bij de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro brons gewonnen op de 100 meter schoolslag in de klasse SB14. Bij de vrouwen pakte Magda Toeters op hetzelfde onderdeel eveneens brons.

Met zijn medaille evenaarde Evers het resultaat dat hij vier jaar geleden op de Paralympics in Londen neerzette.

Hij toonde zich na afloop tevreden met het resultaat. "De schoolslag liep dit jaar voor geen meter, dus ik ben erg blij dat het hier wel lukt."

"Het was niet helemaal zoals ik hoopte, maar als je kijkt naar dit seizoen, mag ik helemaal niet klagen. Ik zwem als één van de weinigen alle slagen. Het is iets om over na te denken voor de komende vier jaar richting Tokio 2020 of ik dat wil blijven doen. Ik win hier twee medailles, dat is voor een wisselslagzwemmer niet onverdienstelijk."

Toeters werd in Londen nog tweede, maar kon goed leven met haar derde plaats in Rio. "Ik had gehoopt op een persoonlijk record, dat is niet gelukt."

"Maar het is wel mijn beste race van het seizoen, dus dat is goed. Ik heb nu twee keer op de Paralympics een medaille gehaald. Wat wil je nog meer?"

Schoenmaker

Op de 50 meter schoolslag in de klasse SB3 kon Michael Schoenmaker zijn prestatie van vier jaar geleden niet evenaren. Hij won toen de gouden medaille, maar kwam nu niet verder dan een zesde plaats.

De finale werd gewonnen door de Chinees Zhipeng Jin, die een nieuw wereldrecord zwom.