Degene achter het lek van de Panama Papers wil alle informatie delen met autoriteiten. Vervolging moet dan gemakkelijker worden.

In een manifest dat is afgedrukt in de Süddeutsche Zeitung, stelt de bron als voorwaarde dat er wettelijke bescherming voor klokkenluiders moet komen. De krant weet zeker dat dit ook de bron is die de volledige administratie van juridisch advieskantoor Mossack Fonseca aan de media heeft gelekt.

Wereldwijd schreven media de afgelopen weken over de belastingontwijking, -ontduiking, witwassen, fraude en corruptie die werd blootgelegd met het lek. Het onderzoek naar de Panama Papers is in Nederland uitgevoerd door Trouw en Het Financieele Dagblad.  

De bron denkt volgens Trouw dat de onthullingen kunnen leiden tot "duizenden vervolgingen, als justitie toegang tot de concrete documenten zou krijgen en ze kan beoordelen. Voor zover dat in mijn vermogen ligt, wil ik justitie wel mijn medewerking verlenen."

Het manifest in de Süddeutsche Zeitung suggereert ook dat er "economische slavernij" heerst omdat media, rechters, wetgevers en banken tot nu toe hebben gefaald.