Panamese onderzoekers hebben vrijdag opnieuw een inval gedaan bij een kantoor van Mossack Fonseca.

Onderzoekers zouden een opslagplaats van Mossack Fonseca hebben verlaten met zakken vol versnipperde papieren, zo schrijven Panamese media.

"We hebben een groot aantal bewijsstukken mee kunnen nemen die we op de locatie aantroffen", zegt openbaar aanklager Javier Caravallo die is gespecialiseerd in zaken rond georganiseerde misdaad en witwassen.

Het bedrijf wordt beschuldigd van belastingontwijking en fraude. In een verklaring laat Mossack Fonseca weten dat het alle documenten heeft gedigitaliseerd en dat de meegenomen papiersnippers bedoeld waren voor hergebruik. 

Het bureau voegde toe dat de aanklagers vanwege een eerdere doorzoeking al in het bezit waren van de documenten die ze vrijdag hebben meegenomen.

Panama Papers

Het in Panama gevestigde adviesbureau kwam in het nieuws door de Panama Papers, waarin informatie stond over bedrijven en personen die onder meer in Panama mogelijk belasting ontwijken.

De politie viel 13 april ook al een kantoor van het adviesbureau binnen in Panama. Ook was er een inval in het kantoor van Mossack Fonseca in Peru.

Sinds zondag 3 april is bekend dat ruim elf miljoen documenten van Mossack Fonseca in Panama in handen kwamen van een consortium van 376 journalisten. Het adviesbureau zegt dat het geen wetten heeft overtreden en geen documenten heeft vernietigd.

Video: Deze bekende mensen komen in de Panama Papers voor

De grootste namen uit de Panama Papers
De grootste namen uit de Panama Papers