De Britse premier David Cameron vindt dat hij in de rel rond zijn familiefinanciën beter had kunnen handelen dan hij deed. Hij beloofde zaterdag tijdens een bijeenkomst met partijgenoten dat hij er lessen uit zal trekken.

Cameron kwam in opspraak door de Panama Papers. Daarin stond onder andere dat zijn inmiddels overleden vader aandelen in belastingparadijzen had.

De premier verklaarde eerst dat het een privé-aangelegenheid betrof. Daarna zei hij dat hij geen offshore-aandelen had om donderdag te erkennen dat hij vlak voordat hij premier werd aandelen uit het fonds had verkocht.

''Het is geen beste week geweest'', concludeerde Cameron. ''Ik weet dat ik dit beter had moeten afhandelen, dat ik het beter kon afhandelen. Ik weet dat er lessen te leren zijn en dat ik die zal leren.''

Video: De grootste namen uit de Panama Papers

Openbaar

Cameron beloofde dat hij informatie uit zijn belastingaangifte over vorig jaar openbaar zou maken en ook van de jaren daarvoor. ''Ik word de eerste premier, de eerste leider van een grote partij, die dat doet'', aldus de geplaagde politicus.

Voor het gebouw waar de leden van de Conservatieve partij overlegden, kwamen enkele honderden mensen samen om te protesteren tegen de premier. ''Cameron moet gaan'', was de leus op veel spandoeken.