Simon Cowell en Heather Mills worden genoemd in de Panama Papers. Uit de gelekte documenten blijkt volgens The Guardian dat Simon twee bedrijven op de Britse Maagdeneilanden heeft. 

Heathers naam wordt als aandeelhouder gekoppeld aan een bedrijf op de eilandengroep.

Simon is volgens The Guardian de enige eigenaar van Southstreet Limited, dat werd opgezet in februari 2007, en Eaststreet Limited, dat in oktober 2007 werd opgericht. Beide bedrijfjes werden in het leven geroepen toen de talentscout van plan was land te kopen op Barbados, waar hij geregeld op vakantie gaat.

Een woordvoerder van Simon stelt dat Southstreet Limited en Eaststreet Limited niet zijn opgezet door de Brit zelf. Accountants zouden dat voor hem hebben gedaan. Simon, wiens vermogen op ruim vierhonderd miljoen euro wordt geschat, zou nooit iets met de bedrijven hebben gedaan.

Video: De grootste namen uit de Panama Papers

Mills

Heather Mills wordt gekoppeld aan Water 4 Investment Limited, dat ook op de Britse Maagdeneilanden was gevestigd. De ex van Paul McCartney zou echter niets hebben verdiend met de constructie. Ze stelt zelf dat de investering zorgde voor een lange juridische strijd, die haar minimaal een miljoen kostte.

"Ik zweer met de hand op mijn hart dat ik een eerlijke belastingbetaler ben", liet Heather weten aan The Guardian. Ook als haar financiën grondig worden onderzocht, is er volgens haar niets te vinden.

Cowell en Mills zijn niet de enige bekende namen die opduiken in de Panama Papers. Ook de Spaanse regisseur Pedro Almodóvar wordt genoemd. Hij zou samen met zijn broer in 1990 een bedrijfje zijn gestart, schrijft El Confidencial. Naar aanleiding van de onthullingen staakte Almodóvar de promotie van zijn nieuwe film Julieta.

Ook regisseur Stanley Kubrik duikt op in de gelekte documenten van Mossack Fonseca, het Panamese bedrijf dat hielp bedrijven belasting te ontwijken. Na Kubriks dood in 1999 is zijn nalatenschap overgeheveld na drie bedrijven op de Britse Maagdeneilanden.