Zakenman Iwan Postel zegt achter de vermeende belastingconstructie te zitten van Clarence Seedorf, die werd beschreven in gelekte documenten van Panama Papers.

Postel zegt in een interview met Quote dat Seedorf niet op de hoogte was van de deal, waarvan nog niet duidelijk is of er iets illegaal aan is.

Het verhaal uit de Panama Papers draait om sponsorrechten van Seedorfs voormalige motorraceteam. Begin januari 2005 sloot Seedorf Racing een contract voor 600.000 euro met de Italiaanse juweliersketen Morellato.

Het contract zou vervolgens meerdere keren zijn verkocht via een bedrijf op de Britse Maagdeneilanden waarna de verbintenis een waarde kreeg van 3 miljoen euro, maar slechts 6 ton terechtkwam bij het raceteam. Onduidelijk is waar het overige geld is gebleven, maar Postel zegt dat te kunnen uitleggen.

Sponsorgeld

Postel, die niet in Nederland woont, zegt dat hij Seedorf had gesproken over het sponsorgeld van ruim 600.000 euro. Hij ging daarna in gesprek met juwelenmerk Morellato, waar hij een deal van 3 miljoen euro mee sloot.

Dat geld wilde Postel op een overzeese rekening hebben, maar de Italianen wilden een 'net' Europees bedrijf. Via zijn broer heeft Postel vervolgens een bedrijfje opgezet om het geld over te sluizen.

Maagdeneilanden

Het geld is daarna alsnog naar de Maagdeneilanden gegaan. Postel heeft daar zelf een deel van het geld gehouden, zegt hij tegen Quote.

"Die limited ben ik. Ik geef het maar toe om Clarence en mijn broer niet verder in diskrediet te brengen. Zij hebben er niks mee te maken."