Een jaar na het overlijden van Johan Cruijff komt PostNL met een puur zilveren postzegel. De zegel, in luxe bewaarverpakking, kost 25 euro. Een deel van de opbrengst gaat naar de Cruyff Foundation.

De stichting heeft al laten weten dat het geld bijvoorbeeld gaat naar het project Schoolplein 14. Daarin worden leerlingen tijdens en na school gestimuleerd om samen te spelen en te sporten.

Het is de vijfde keer dat PostNL een zilveren postzegel uitgeeft. De zegel is geproduceerd door de Koninklijke Nederlandse Munt. Er zijn er 1400 van gemaakt.

Johan Cruijff geldt als één van de grootste voetballers aller tijden. Hij overleed een jaar geleden op 68-jarige leeftijd aan de gevolgen van longkanker. Er werden het afgelopen jaar veel initiatieven gelanceerd om hem te herdenken, zoals meerdere herdenkingsmunten en -medailles.

Cruijffstraat

Zo zijn er in zowel Spanje als de Amerikaanse stad Indianapolis straten naar de voetballer vernoemd. In Nederland is er onder meer een Johan Cruijffbrug in Park de Meer in Amsterdam.

Ook is er al lange tijd discussie om de Amsterdam Arena naar de voetballer te vernoemen. Zijn zoon Jordi heeft ook gesuggereerd dat luchthaven Schiphol de naam van zijn vader zou moeten krijgen.