De vorige week overleden Johan Cruijff is zaterdag in Camp Nou op grootse wijze herdacht voorafgaand aan de topper tussen FC Barcelona en Real Madrid.

Voordat de spelers het veld betraden voor de 'Clasico' was een video te zien waarin alle acht (ex)-voorzitters van FC Barcelona hun waardering uitspraken voor Cruijff.

Het zorgde voor een daverend applaus van het publiek en emoties bij een aantal supporters. Onder de aanwezigen bevond zich ook zoon Jordi Cruijff.

Video: Eerbetoon aan Cruijff bij 'Clasico'

Op het moment dat beide teams het veld opkwamen, toonde het publiek met behulp van gekleurde vellen papier een shirt met het nummer 14 en de woorden 'Gràcies Johan'.

Daarna werd een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de vorige week donderdag op 68-jarige leeftijd overleden Cruijff. In de veertiende minuut van de wedstrijd werd er door het publiek geapplaudisseerd.

Video: Barcelona bedankt Cruijff met prachtige compilatie

Furore

Cruijff maakte als speler en als trainer grote furore met FC Barcelona. In totaal vierde hij onder meer vijf landstitels bij de club en won hij zowel de Europa Cup 1 als Europa Cup 2.

Eerder vorige week werd Cruijff in Camp Nou al herdacht door onder meer een herdenkingsplek en een speciale herdenkingsdienst.

Het duel tussen FC Barcelona en Real Madrid eindigde in een 2-1 zege voor de bezoekers. Gerard Piqué zette de Catalanen op voorsprong, maar Karim Benzema en Cristiano Ronaldo scoorden namens Real.