Voetbal

Ajax-spelers tegen PEC met speciale badge op shirt voor Cruijff

De spelers van Ajax zullen zondag in het thuisduel met PEC Zwolle met een speciale badge op het wedstrijdshirt spelen om Johan Cruijff te herdenken.

Tijdens de warming-up dragen de Ajacieden bovendien een speciaal shirt als eerbetoon aan de overleden voetballegende, zo meldt de koploper van de Eredivisie woensdag op de site van de club.

Verder zal er bij de opkomst van de spelers een groot Ajax-shirt met nummer veertien in de middencirkel liggen, net als grote shirts van het Nederlands elftal en FC Barcelona. Ook kondigt Ajax een "speciale choreografie" aan op de tribune.

Er zullen zondag veel oud-spelers aanwezig zijn in de Arena vanwege een reünie die al eerder gepland was.

De Amsterdamse club had eerder al bekendgemaakt dat ze de clubicoon uitgebreid zou herdenken rond de wedstrijd tegen PEC, die zondag om 16.45 uur begint in de Arena. Cruijff overleed vorige week donderdag op 68-jarige leeftijd.

Supportersvereniging AFCA roept fans op om voor de wedstrijd mee te lopen met een mars vanaf de Middenweg, waar het oude Ajax-stadion De Meer stond, naar de Arena.

Video: Fans bewijzen Cruijff laatste eer

Condoleanceregister

Tot met dinsdag hadden supporters en belangstellenden de mogelijkheid om in de Amsterdam Arena een condoleanceregister te tekenen en ruim 33.500 supporters maakten daar gebruik van.

Ajax meldt dat er met het management van Cruijff wordt overlegd over een geschikt moment om het condoleanceregister te overhandigen aan de nabestaanden.

Minuut stilte

De KNVB maakte eerder op woensdag al bekend dat alle wedstrijden in de Eredivisie en de Jupiler League komend weekend worden voorafgegaan door een minuut stilte om Cruijff te herdenken.

Bovendien dragen alle spelers en scheidsrechters een rouwband.

FC Barcelona zal zaterdag in de 'Clasico' tegen Real Madrid ook uitgebreid stilstaan bij het overlijden van Cruijff.

Lees alles over het overlijden van Cruijff in ons dossier

Lees meer over:
Tip de redactie