Voetbal

Minuut stilte voor Cruijff bij duels in Eredivisie en Jupiler League

Alle wedstrijden in de Eredivisie en de Jupiler League worden komend weekend voorafgegaan door een minuut stilte om Johan Cruijff te herdenken.

Bovendien dragen alle spelers en scheidsrechters een rouwband, zo laat de KNVB woensdag weten. Cruijff overleed donderdag op 68-jarige leeftijd.

Hij werd vrijdag en dinsdag al uitgebreid herdacht bij de interlands van het Nederlands elftal tegen respectievelijk Frankrijk en Engeland. De KNVB vindt het gepast om dat eerbetoon ook in de nationale competities door te zetten.

In het amateurvoetbal werd vorig weekend geen volledig programma afgewerkt. Sommige clubs die wel speelden stonden al stil bij het overlijden van Cruijff.

"Er is aankomend weekend opnieuw alle ruimte om dat te doen, al dan niet volgens hetzelfde protocol als in het betaald voetbal", aldus de KNVB.

Video: Applaus tijdens wedstrijd Engeland-Nederland

FC Barcelona

Ook bij FC Barcelona werd Cruijff in de afgelopen dagen groots herdacht. Duizenden mensen bezochten een herdenkingsplek in Camp Nou en er werd een speciale herdenkingsdienst gehouden.

In de Amsterdam Arena hadden mensen eveneens de kans om een condoleanceregister te tekenen.

Bij de komende wedstrijden van FC Barcelona (zaterdag tegen Real Madrid) en Ajax (zondag tegen PEC Zwolle) zal er ook uitgebreid worden stilgestaan bij het overlijden van Cruijff.

Lees alles over het overlijden van Cruijff in ons dossier

Tip de redactie